maandag 30 januari 2012

De slimme pil of wel de Smartdrug is in opmars

Vanaf september liggen de eerste zogenaamde ‘smart drugs’ in de apotheek. Dat schrijft Le Soir. In eerste instantie zullen de producten opduiken in het netwerk van het Engelse Lloyds pharmacy, maar ze kunnen nadien vrij snel België bereiken…


De Slimme pil of Smart drug in opmars! Een smart drug is een uitvinding, waarbij een elektronische microchip is ingebed in de pil die de patiënt moet innemen. De chip is kleiner dan een rijstkorrel en bevat uiterst kleine hoeveelheden magnesium en koper. Bij de afbraak door de maagsappen veroorzaken ze een klein elektrisch signaal, aldus de krant.


Een sticker die op de huid moet worden aangebracht, en ontworpen is door het Californische bedrijf Proteus, ontvangt dit signaal en bevestigt de opname van het medicijn. De uitvinders stellen dat ze het systeem hebben getest op patiënten, die kampen met tuberculose, psychologische aandoeningen, hartproblemen, suikerziekte en hypertensie.


De uitvinding is in eerste instantie bedoeld voor chronische patiënten die een langdurige of een bijzonder complexe behandeling volgen, die de inname van veelmedicijnen met elk een verschillende frequentie of op uiteenlopende tijdstippen vergt.


Het zal niet lang meer duren, of ze liggen ook in de Nederlandse apotheken.


Zie ook:


Biochip666.blogspot.com/2012/01/geneesmiddel-met-ingebedde-microchips.html


Bron: Hln.be


Published with Blogger-droid v2.0.3

donderdag 26 januari 2012

Conflict in Iran jaagt olieprijs de hoogte in

Het conflict met Iran leidt op termijn tot nog veel hogere benzineprijzen. Dat verwacht het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Eerder deze maand bereikten de brandstofprijzen aan de pomp al een ongekend hoog niveau.


Het IMF vreest dat de politieke spanning rond Iran torenhoge olieprijzen veroorzaakt nu de Europese Unie en de Verenigde Staten het land treffen met een olieboycot. Iran heeft gedreigd met een blokkade van de Straat van Hormuz, een belangrijke olieroute.


Een olie-embargo van Iran kan leiden tot een prijsstijging van 20 tot 30 procent als andere olielanden de verminderde aanvoer niet  kunnen compenseren. Een blokkade kan nog grotere gevolgen hebben, aldus het IMF.


Het Westen wil Iran treffen omdat het zou werken aan de ontwikkeling van een kernwapen.


Published with Blogger-droid v2.0.3

woensdag 25 januari 2012

2012 voor dommies, de angst voorbij - Gratis e-book!

(Want to Know) Onlangs, half November, besloot een groep mensen om gezamenlijk informatie te publiceren, over dit jaar, 2012, het nieuwe, magische jaar én de grote veranderingen, die in volle gang zijn. Het jaar 2012 is daadwerkelijk ‘magisch’, want er zijn een hele boel veranderingen aan de gang, die voor veel mensen angstwekkend zijn. Fundamentele waarden worden afgebroken, zo lijkt het.


Veel mensen zijn ontdaan door deze nieuwe tijd en zoeken naar de achtergronden van deze grote omwentelingen. De fundamentele veranderingen, zoals we die bijvoorbeeld op het sociaal-economische vlak zien, zijn ‘slechts’ een teken aan de wand van deze nieuwe tijd.


Het virtuele boek geeft je informatie, op basis waarvan je je vooral minder ‘angstig’ zult voelen, want als je met elkáár datzelfde gevoel hebt, in hetzelfde schuitje zit, is dat tóch wat anders, dan dat je er alleen voor staat, je heel eenzaam in dit proces lijkt te staan. Alle artikelen geven je handige links naar websites, artikelen en informatie, die je nóg meer zullen doen weten van de immense veranderingen die om ons heen en in ons plaatsvinden.


De groep


De mensen die bij elkaar zijn gekomen om dit e-boek samen te stellen, hebben allemaal hun eigen disciplines en waren en zijn, heel gemotiveerd deze informatie te verspreiden. Dit is die groep:


• Dr. ir. Coen Vermeeren, hoofd van het Studium Generale van de TU-Delft.


• Peter Toonen, eigentijds auteur en 'Maya'-kenner, schrijver van veel boeken over de Maya’s en 2012, met een prachtig verhaal over de daadwerkelijke relatie tot 2012 en de Maya-kalender, die afloopt dit jaar. Het artikel zet onze Aarde weer waar die thuishoort, in een Universele 'setting'.


• Dr. Johan Oldenkamp, auteur en coach. Publiceert met regelmaat over deze tijd en het sterk veranderende tijdsbeeld.


• Drs. Janet Ossebaard, graancirkelexpert, schreef een bijzonder indrukwekkend verhaal, een documentaire bijna, over de ontwikkeling van de graanformaties, de afgelopen jaren. De verrassende conclusie van haar verhaal is onontkoombaar!


• Jacques de Leeuw, verklaart ontwikkelingen in de financiële wereld op een hele andere manier dan de media dat doen. De keuze om de opstandelingen in Libië te 'helpen' heeft voor Jacques bijvoorbeeld ook een bijzondere achtergrond in het geldwezen, dan dat jou dit tot nu toe is verteld in de main-stream-media.


• Cindy Kuiper schreef een indringend verhaal over de mensen die onze nieuwe wereld vorm gaan geven, mensen die we feitelijk té weinig zien staan. Mede door het hol-en-vlieg-systeem dat we hebben ontwikkeld. En dan hebben we het natuurlijk over. Kinderen! Onze toekomst ligt bij hen, reden hen serieus te nemen.


• Guido Jonkers, oprichter van wanttoknow.nl/.be en schreef een artikel over het einde van de ontkrachting van de mensheid.


We willen je vragen het boek te verspreiden, het door te sturen naar je vrienden, familie, collega's, iedereen waarvan je wéét dat hij of zij in aanmerking komt om zich verder te verdiepen in de magie van de tijd waarin we leven. Meer wéten over deze tijd zorgt voor minder onbekendheid, en natuurlijk ken je ook het spreekwoord: 'Gedeelde vreugde is dubbele vreugde'! Namens deze groep wens ik je veel genoegen met het lezen van deze informatie, die hopelijk bij mag dragen aan een algemeen gevoel van 'eenheid'!


Bron:


www.wanttoknow.nl


Published with Blogger-droid v2.0.3

dinsdag 24 januari 2012

"Het Nucleair Forum, kraamt dat ook onzin uit?"

Vorige week lanceerde het Nucleair Forum een nieuwe campagne om de burger te informeren rond de voor- en nadelen van kernenergie. In realiteit niets meer dan een pro-nucleaire campagne vol clichés en onjuistheden, vindt Animo.


Met de slogan ‘Stoten kerncentrales CO2 uit?’ pakt het Nucleair Forum uit met een nagelnieuwe campagne. Net zoals de voorbije jaren is er haast niet naast te kijken: billboards, metrostations, bushokjes, reclamespotjes en ga zo maar door. Maar waarom haalt het Nucleair Forum telkens weer de grote middelen boven? Naar eigen zeggen om de burger vanuit de nucleaire sector op een correcte manier te informeren over de voor- en nadelen van kernenergie.


Tijdens een radiointerview met één van de medewerkers naar aanleiding van de nieuwe campagne werd de doelstelling van het Nucleair Forum als volgt geformuleerd: "Het Forum heeft zich als taak gesteld een informatie- en expertisecentrum te zijn in samenwerking met de sector. Het is niet aan ons om een uitgesproken pro-oordeel te vellen."


"Klinkt als een nobel doel, maar niets is minder waar. De voorbije jaren heeft het Nucleair Forum zich ontpopt tot een - door belastinggeld gefinancierde -lobby voor kernenergie", zegt Animo, "via ongenuanceerde clichés en gigantische reclamecampagnes verspreidt het een onjuist beeld over de uitdagingen op vlak van energie. Dat komt het publieke debat over het voortbestaan van kernenergie en de verdere ontwikkeling van duurzame alternatieven niet ten goede."


Daarom richt Animo het Duurzaam Forum op. "Met deze ludieke variant op het reeds bestaande Nucleair Forum willen we de bevolking op een eerlijke manier informeren over de échte alternatieven op vlak van energie", legt Animo-voorzitter Maite Morren uit. "Via onze website kernvragen.eu kan iedereen zijn/haar vraag over kernenergie en duurzame energie stellen. Eén voor één krijgen zij van ons een echt genuanceerd antwoord."


Dat de uitdagingen op vlak van energieproductie en energiebeleid steeds opnieuw worden gereduceerd tot een Belgisch verhaal vindt Animo onverantwoord. “De Europese Unie zal in de toekomst een belangrijke rol spelen op vlak van klimaat, energie en duurzame ontwikkeling. Dat dit - in het verhaal dat door het Nucleair Forum wordt gebracht - steeds opnieuw wordt verzwegen, is op z’n minst verwonderlijk. En dan verwacht men zich aan een eerlijk energiedebat?"


Bovendien heeft de federale regering reeds in 2004 besloten te starten met een kernuitstap vanaf 2015. Die plannen blijven voorlopig ongewijzigd op tafel liggen.


"Jammer genoeg komt dit niet overeen met wat er in praktijk gaande is. De voorbije jaren werd er onvoldoende geïnvesteerd in duurzame alternatieven. De start van de kernuitstap in 2015 hangt daardoor aan een zijden draadje", vinden de jongeren. "Als de overheid wil dat er een draagvlak wordt gecreëerd voor duurzame alternatieven, dan zal men meer moeten doen dan alleen maar hoog van de toren blazen. Tijd om aan het werk te gaan!"


Maite Morren


Maite Morren is voorzitter van Animo. Animo startte een website waar je meer kan te weten komen over kernenergie, de kernuitstap of de duurzame alternatieven:


www.kernvragen.eu


Published with Blogger-droid v2.0.3

Magnesium verlaagt risico op beroerte

Mensen die magnesiumrijk eten hebben een kleinere kans op een beroerte. Zo blijkt uit onderzoek. Magnesium zit in brood en graanproducten, groente, noten, melk en melkproducten en vlees.


Onderzoekers van het Zweedse Karolinska Instituut vonden dat het risico op een herseninfarct met 9 procent lager werd bij iedere extra 100 milligram magnesium die de proefpersonen op een dag consumeerden. Bij een herseninfarct raakt een bloedvat dat (een deel van) de hersenen van bloed voorziet verstopt.


Amandelen Ook op het algemene risico voor een beroerte heeft magnesium invloed: iedere extra 100 milligram verlaagt het algemene risico met 8 procent. Met ongeveer 30 gram amandelen of cashewnoten of een kopje bonen of bruine rijst krijg je die 100 milligram magnesium binnen.


Onderzoek Voor het onderzoek bestudeerden de wetenschappers de resultaten van zeven eerdere studies naar het verband tussen magnesium en een beroerte. De studies zijn uitgevoerd tussen 1998 en 2011 en bevatten gezamenlijk meer dan 240.000 mensen. De magnesiuminname varieerden van 242 tot 471 milligram per dag. Het Nederlandse Voedingscentrum adviseert een inname van 300-350 milligram per dag voor mannen en 250-300 milligram voor vrouwen.


Uit de resultaten van het onderzoek bleek dat mensen die magnesiumrijk aten, een lager risico hadden op een beroerte. Zelfs na correctie voor andere factoren zoals bloeddruk, diabetes, leeftijd en rookgedrag, bleef het effect overeind. Waarom magnesium het risico verkleint is onbekend. Mogelijk heeft het vermogen van het mineraal om de bloeddruk te verlagen hier mee te maken


Bronnen: Medical Xpress


Published with Blogger-droid v2.0.3

Salarissen goede doelen onderzocht

Van de twintig grootste goede doelen neemt Rode kruis directeur Cees Breederveld het zwaarste loonzakje mee naar huis. Stichting Updaid, uitgever van een onafhankelijke nieuwslog over de ontwikkelingsindustrie, informeerde naar de beloning van de directieleden van charitatieve organisaties.


Over de medewerking van de ondervraagde organisaties is Updaid-voorzitter Hans Sluijter niet ontevreden. Opvallend is echter wél dat het Rode kruis niet thuis geeft als naar de stand van zaken met betrekking tot directiesalarissen wordt geïnformeerd.


Lijstaanvoerder


Dat doet meteen het ergste vermoeden. En terecht. Rode Kruis directeur Cees Breederveld is lijstaanvoerder onder de onderzochte grootverdieners in de goededoelenindustrie. Breederveld toucheert volgens het reeds gepubliceerde jaarverslag van 2008 namelijk al een salaris van 199.000 euro.


Opvallend is dat bijna alle onderzochte goede doelen, voor zover ze zijn onderzocht en aan het onderzoek hebben meegewerkt, voldoen aan de code van de Commissie Wijffels. Daarin is een ‘fatsoensnorm’ vastgesteld die goede doelen als richtsnoer kunnen gebruiken voor de salarissen van hun directieleden.


Verontwaardiging


Maar de Code Wijffels kan kennelijk niet de goedkeuring wegdragen van het publiek. Daar oogsten de resultaten van het onderzoek voornamelijk afwijzende reacties. Verontwaardiging was volgens onderzoeker Hans Sluijter ook de algemene stemming na een eerder onderzoek van Updaid vorig jaar. Dat het ook met minder kan bewijzen onze zuiderburen. Sluijter ontdekte dat Belgische organisaties hun directeuren significant minder betalen.


Van de andere twee Nederlandse organisaties die geen respons hebben gegeven op het informatieverzoek van de onderzoeker valt vooral Vereniging Milieudefensie op. Wereldburgers.TV dook in de gegevens van 2008. Niets wijst erop dat de vereniging exorbitant hoge beloningen te verbergen heeft. Integendeel, de driekoppige directie (2,4 voltijds werknemers) toucheert in 2008 159.663 euro. Dat is gemiddeld 66.526 euro per directielid, inclusief de sociale lasten en pensioen. De vraag rijst nu of er in 2009 opmerkelijke veranderingen hebben plaatsgevonden en waarom de vereniging desgevraagd geen transparante informatie verstrekt.


Verklaarbaar


Dat de Nierstichting zich stil houdt is makkelijker verklaarbaar. Algemeen directeur Paul Beerkens nam in 2008 135.368,– euro mee naar huis en daarnaast nog 41.881,– euro aan pensioenpremie, ziektekosten-en onkostenvergoeding. Beerkens komt met die ruim 177.000 euro dicht in de buurt van ‘collega’ Ton Hanselaar van KWF Kankerbestrijding die een goede tweede plaats inneemt in het klassement van topverdieners van de goededoelenindustrie met bijna 180.000 euro (2009).


Top 3 grootverdieners goede doelen (bron: Wereldburgers.TV):


Organisatie Directeur/voorzitter Jaarsalaris Jaar Rode Kruis Cees Breederveld € 199.000,– 2008 KWF Kankerbestrijding Ton Hanselaar € 179.788,– 2009 Nierstichting Paul beerkens € 177.000,– 2008


Inventarisatie directiesalarissen (bron: Updaid):


Organisatie Directeur/voorzitter Jaarsalaris Jaar


KWF Kankerbestrijding Ton Hanselaar € 179.788,– 2009 Pr. Bernhard Cultuurfonds Adriana Esmeijer € 168.130,– 2008 Wereld Natuur Fonds Johan van de Gronden € 144.165,– 2009 Hartstichting Hans Stam € 140.812,– 2010 Zonnebloem Marijke van Eck € 127.100,– 2009 Astmafonds Michael Rutgers € 125.000,– 2009 Amnesty Eduard Nazarski € 122.183,– 2009 Unicef Jan Bouke Wijbrandi € 121.122,– 2009 Terre des Hommes Ron van Huizen € 120.293,– 2009 Cordaid René Grotenhuis € 119.387,– 2009 Kerk in Actie Haaije Feenstra € 115.381,– 2008 Plan Nederland Tjipke Bergsma € 106.705,– 2009 SOS Kinderdorpen Marcel Beerthuizen € 105.400,– 2009 Hivos Manuela Monteiro € 103.503,– 2009 Novib Farah Karimi € 103.000,– 2008 Greenpeace Liesbeth van Tongeren € 101.465,– 2009 Woord en Daad Jan Lock € 101.439,– 2009 Cliniclowns Hans Geels € 92.609,– 2009 Liliana Fonds Kees van den Broek € 92.016,– 2009 War Child Mark Vogt € 90.830,– 2009


Belgische collega’s


Opmerkelijk is ook dat directieleden van goede doelen in Belgie significant minder verdienen. Sluijter ondervond bij de zuiderburen wel meer weerstand. Dokters van de Wereld, MO*, Rode Kruis, Greenpeace, De Milieuboot, Artsen Zonder Vakantie en Broederlijk Delen gaven, volgens Sluijter, geen informatie. Amnesty International deed dat pas ná publicatie van Sluijters’ bevindingen.


Memisa Belgie heeft Updaid laten weten dat haar directeur, Pater Joseph Burgraff, géén salaris ontvangt en slechts onkostenvergoedingen declareert. Memisa Nederland maakt daarentegen maakt deel uit van Cordaid, geleid door René Grotenhuis die goed is voor een salaris van 119.387,– euro


Published with Blogger-droid v2.0.3

maandag 23 januari 2012

Geheime Navo-wapenleveranties aan opstandelingen Syrië om Iran te verzwakken

(DeepJournal | door Daan de Wit) De actualiteit rond Iran toont een reeks incidenten, maar wie ze in de context plaatst van de afgelopen jaren, zoals ik heb gedaan in mijn boek De Volgende Oorlog -De aanval op Iran - Een voorbeschouwing en in deze DeepJournal-serie, ziet dat alles in stelling wordt gebracht voor een oorlog tegen Iran. Het is een langlopend project dat vele jaren van voorbereiding vergt en het doel steeds meer nadert. Deel van de voorbereiding is het in het geheim bewapenen van Syrische opstandelingen.


Een verzwakking van Syrië is een verzwakking van Iran. 'President Barack Obama's National Security Advisor Tom Donilon, speaking a day after the United States announced new measures against Iran over its nuclear program, said that "end of the Assad regime would constitute Iran’s greatest setback in the region yet—a strategic blow that will further shift the balance of power in the region against Iran."' Obama's minister van Buitenlandse Zaken in november over de instabiele situatie in Syrië: 'I think there could be a civil war with a very determined and well-armed and eventually well-financed opposition [...] something that we hate to see because we are in favor of a peaceful protest and a nonviolent opposition'. Dat het eerste deel van Hillary Clinton's uitspraak eerder een uiting van hoop was dan de waarschuwing die het poogde te zijn, blijkt uit het feit dat de Navo en de VS momenteel de Syrische opstandelingen voorzien van Libische wapens.


Geheime Westerse wapenleveranties aan opstandelingen Syrië


Tegenstanders van het regime van de Syrische president Assad worden in het geheim bewapend door het Westen. Ongemarkeerde vliegtuigen van de Navo landen op Turkse militaire bases dichtbij de Syrische grens. Het gaat om wapens afkomstig uit de arsenalen van wijlen Muammar Kadhafi. De vliegtuigen bevatten ook vrijwilligers van de Lybische overgangsraad, 'experienced in pitting local volunteers against trained soldiers, a skill they acquired confronting Gaddafi’s army'. Ook de volgende stap is al gezet. 'French and British special forces trainers are on the ground, assisting the Syrian rebels while the CIA and U.S. Spec Ops are providing communications equipment and intelligence to assist the rebel cause, enabling the fighters to avoid concentrations of Syrian soldiers', schrijft de goed-ingevoerde voormalig CIA-agent Phil Giraldi.


De weg naar Teheran loopt via Damascus


De strategie om via Damascus Teheran te bereiken lijkt ook door Saoedie-Arabië omarmt: 'The King knows that other than the collapse of the Islamic Republic itself, nothing would weaken Iran more than losing Syria', zei een Saoedische bron tegen het tijdschrift Foreign Policy in augustus vorig jaar. Sinds die tijd hebben de ontwikkelingen niet stil gestaan. De situatie wordt met argusogen bekeken door Rusland en ontdaan van Westers sentiment: 'The West is putting pressure on Syria because the country refuses to break off its alliance with Iran and not for repressing the opposition, said [Nikolai] Patrushev, who served with Prime Minister Vladimir Putin in the Soviet-era KGB. “This time, it won’t be France, the U.K. and Italy that will provide the main strike forces, but perhaps neighboring Turkey, which was until recently on good terms with Syria and is a rival of Iran with immense ambitions,” Patrushev said.'


Syrisch machtsvacuüm opgevuld door islamitische belangen


Rusland kijkt naar de toekomst en maakt zich zorgen: 'Russia, which has a naval base in Syria and sells weapons to the Middle Eastern country, is more concerned that Islamic radicals may come to power, said Irina Zvyagelskaya, a Middle East analyst at the Academy of Sciences in Moscow. “Our fear is that Syria could collapse and extremist Islamic forces will seize control that no one will be pleased about,” Zvyagelskaya said in a phone interview today. “This could destabilize the entire region.”' Phil Giraldi zal het eens zijn met deze analyse. Hij schrijft: 'In the United States, many friends of Israel are on the Assad regime-change bandwagon, believing that a weakened Syria, divided by civil war, will present no threat to Tel Aviv. But they should think again, as these developments have a way of turning on their head. The best organized and funded opposition political movement in Syria is the Muslim Brotherhood.' Hillary Clinton: 'Look, Assad's going to be gone; it's just a question of time.'


Inlichtingenprofessionals waarschuwen Obama


Phil Giraldi waarschuwt al jaren voor de komende oorlog tegen Iran, die volgens hem mogelijk kan leiden tot WOIII. 'As professionals with collectively hundreds of years of experience in intelligence, foreign policy, and counterterrorism, we are concerned about the gross misrepresentation of facts being bruited about to persuade you to start another war.' Het is de eerste zin van een brief aan president Obama van Veteran Intelligence Professionals for Sanity, ondertekend door onderanderen Giraldi. De groep inlichtingenspecialisten waarschuwt hem niet aan een oorlog tegen Iran te beginnen. 'We are seeing a replay of the “Iraq WMD threat.”' Een terecht argument, dat ik uitwerk in mijn boek De Volgende Oorlog. De groep van experts eindigt de brief met de zin: 'We are currently winding down what you labeled a “dumb war;” we should not undertake another dumb war against a country almost three times larger than Iraq, that would set off a major regional war and create generations of jihadis. Such a war, contrary to what some argue, would not make Israel or the U.S. safer.'


Bron:


www.deepjournal.com


Published with Blogger-droid v2.0.3

Je kunt veel doen aan kanker

(Henk Fransen) Je hoort vaak in de media dat we niet weten hoe kanker ontstaat. En aan de ene kant is dat natuurlijk waar en zijn er zaken die we nog niet zo goed begrijpen. Maar aan de andere kant is er ook al heel veel wel bekend over kanker. En dan gaat het om zaken waar je als leek vaak niet zoveel over hoort.


Alexis Carrel - Nobelprijswinnaar Wanneer je de medische literatuur zou gaan bestuderen, zou je al gauw honderden wetenschappelijke studies tegenkomen die belangrijke kankerfactoren blootleggen. Meerdere van die onderzoeken zijn bovendien in vooraanstaande medische tijdschriften gepubliceerd. Wist jij bijvoorbeeld dat onderzoekers al in het begin van de vorige eeuw onderzochten welke factoren verantwoordelijk zijn voor het gezond functioneren van je cellen? Een van die onderzoekers was Alexis Carrel. Hij kreeg in 1912 zelfs de Nobelprijs voor de Geneeskunde. Alexis nam cellen uit het lichaam en probeerde die vervolgens in leven te houden in een zogenaamde weefselkweek. Een weefselkweek zou je kunnen zeggen is een klein glazen schaaltje waarop onderzoekers cellen in leven proberen te houden. En daarop deed Alexis dus zijn experimenten.


Hij en ook andere onderzoekers ontdekten dat een cel vrij snel verstoord raakt wanneer je hem geen of slecht te eten geeft en dat een cel zelfs kan gaan woekeren wanneer je hem vergiftigd. Ze ontdekte echter tot hun verbazing ook dat een cel vrijwel geen veroudering laat zien wanneer je hem juist optimaal voedt en je zorgt dat alle afvalstoffen die de cel produceert goed worden afgevoerd. Na tientallen jaren van experimenteren staakte Alexis en de andere onderzoekers hun onderzoek. Hun eindconclusie was: ‘Een cel kan eeuwig leven’.


En ze gaven aan dat daarvoor twee dingen van essentieel belang zijn. De cel moet goede voeding krijgen en de afvalstoffen moeten uit zijn omgeving worden verwijderd. Denk daar eens over na, want als je goed bekijkt zie je in deze tijd eigenlijk het omgekeerde gebeuren. Wat bedoel ik daarmee? In deze tijd verslechtert de voeding voor veel mensen en de gifstoffen in het milieu nemen almaar toe. Het lijkt wel alsof wij middenin één van de experimenten van Alexis Carrel zitten


Je krijgt bijna het gevoel dat wij in één van de experimenten van Alexis zitten. Alsof wij zo’n cel op zijn schaaltje zijn. Laten we eens beter kijken naar de voeding in deze tijd. Door de huidige landbouwmethoden bijvoorbeeld raakt de grond uitgeput en daarmee ook de gewassen die er op groeien. Een appel of bladspinazie in de supermarkt, het ziet er aan de buitenkant misschien heel mooi uit, maar vanbinnen is het minder waard als vroeger. En daarnaast zijn we onze voeding gaan raffineren en gebruiken we steeds meer witmeelprodukten, wit brood, witte rijst en meer van dat soort zaken. Bij het raffineren wordt het buitenste vliesje van het graan gehaald. Maar net onder dat buine schilletje zitten alle vitaminen en mineralen en die worden met het raffineren dus ook verwijderd. Door het raffineren blijft er alleen nog maar zetmeel over en dat is eigenlijk heel ‘arme voeding’. We zijn de laatste tientallen jaren ook steeds minder vers gaan eten: pakjes, blikjes, potjes, diepvries en steeds meer kant-en-klare maaltijden. De voeding van veel mensen is dus verarmd, vooral de jeugd eet tegenwoordig slecht, maar het geldt eigenlijk voor de meeste mensen.


En dit wil je waarschijnlijk liever niet horen.... Op de tweede plaats zei Alexis dat een cel ziek kan worden als hij vergiftigd wordt. En in onze tijd nemen de gifstoffen in onze voeding en ook in onze omgeving schrikbarend toe. Ik ga je nu een paar zaken noemen die je waarschijnlijk niet leuk zult vinden. Je wilt het liever niet horen, ikzelf eigenlijk ook niet. Want het doet pijn om hierbij stil te staan. Toch is het belangrijk dat een keer wel te doen, want het verklaart veel en belangrijker nog: het biedt je een mogelijkheid om je tegen kanker te verweren.


Laten we daarom de gifstoffen in deze tijd eens onder de loep nemen. Aan onze voeding worden allerlei kleur-, geur- en smaakstoffen toegevoegd, en ook E-nummers en nog andere kunstmatige toevoegingen. Onze groente en fruit wordt bespoten met pesticiden. En veel mensen denken: ‘Oh dat was ik er wel even van af’, maar onderzoek laat zien dat dat helemaal niet zo makkelijk gaat. En dus krijgen we die pesticiden binnen. En deze pesticiden spoelen bovendien met het regenwater naar de oceaan. En daar krijgen de vissen die pesticiden binnen. En wanneer wij deze vissen eten krijgen we de pesticiden dus eigenlijk twee keer binnen.


Maar de meeste vis komt tegenwoordig niet meer uit de zee, maar uit kweekvijvers. Ik weet niet of je ooit zo’n kweekvijver hebt gezien, maar het zijn bakken met water en het krioelt er van de vis. Net als de koeien en varkens in de bio-industrie zijn ze opgestapeld. En omdat ze ziek kunnen worden – en elkaar dan aansteken – krijgen ze preventief antibiotica. En om hun vlees snel te laten groeien ook nog eens groeihormonen. En het zijn met name deze pesticiden en groeihormonen die een rol lijken te spelen in de enorme toename aan hormoongevoelige kankers in deze tijd. Borst- en prostaatkanker zijn voorbeelden van deze hormoongevoelige kankers.


We staan ook bloot aan electromagnetische straling zoals nog nooit eerder in de geschiedenis: elektrische apparaten, computers, mobiele telefoons, zendmasten, enz. En vrijwel iedereen in deze tijd heeft last van stress, prive stress, werkstress, informatiestress, relatiestress en je hebt tegenwoordig zelfs al vakantiestress. En dan heb ik het nog helemaal niet gehad over de vervuiling op grote schaal bijvoorbeeld de milieuvervuiling, de luchtvervuiling, de CO2-uitstoot en wat dacht je van de milieurampen van de laatste tijd? De kernramp in Japan en de olieramp in de Golf van Mexico. Je hoort er niks meer over, maar wanneer deskundigen aan het woord zijn geven ze aan dat deze rampen een enorme impact hebben op de ecosystemen op aarde en dat ze niet meer weten hoe de problemen kunnen worden opgelost. En met die zaken krijgen met name onze kinderen te maken.


Yann Arthus Bertrand Ik weet niet of je Bertrand kent? Hij was die man die in een luchtballon de hele wereld is over gevaren. Hij heeft daar een fotoboek over gemaakt. Wanneer je zijn foto’s bekijkt wordt je geraakt door hoe fantastisch mooi onze planeet is. Bertrand zag echter ook andere dingen en daarover heeft hij een documentaire gemaakt. Je kunt deze documentaire gratis op het Internet bekijken. Het toont op allerlei manieren de enorme vervuiling van onze planeet. Wanneer je zijn film bekijkt, krijg je inderdaad het gevoel dat wij letterlijk in één van de experimenten van Alexis Carrel zitten. Alsof wij zo’n cel op zijn schaaltje zijn. We krijgen steeds armere voeding binnen en er verschijnen steeds meer gifstoffen om ons heen. En velen van ons beginnen te kraken onder deze optelsom aan belastingen. Meerdere van ons lopen op hun tenen. Bij de een begint het met een griep of een longontsteking, bij de andere met reuma, een hartinfarct misschien, of zelfs kanker.


1 op de 3 mensen krijgt kanker – hoe kan dat? Een op de drie vrouwen en zelfs één op de twee mannen loopt het risico tijdens zijn leven kanker te krijgen. Steeds jongere mensen gaan voor de bijl. En dat was 50 jaar geleden beslist niet zo. Weet je, als ik eerlijk ben ben ik als arts helemaal niet verbaasd dat mensen ziek worden. Ik ben juist verbaasd dat mensen zo ontzettend veel ongezonde belastingen kunnen incasseren voordat ze ziek worden.


‘Als arts ben ik helemaal niet verbaasd dat mensen ziek worden. Ik ben eerder verbaasd dat mensen zo ontzettend veel ongezonde belastingen kunnen incasseren voordat ze ziek worden.´ (Henk Fransen)


Wie wordt ziek? En weet je wie er vooral ziek worden? Het zijn lang niet altijd de mensen die het ongezondst leven die ziek worden. Het zijn naar mijn mening vooral de gevoelige mensen die afknappen onder de belastingen in deze tijd. Is dat een gekke gedachte? Ik denk van niet. Laat ik je een voorbeeld geven dat dat kan illustreren. Neem een sterk concurrerend bedrijf met een keiharde mentaliteit. Het bedrijf heeft ambitieuze doelstellingen en alles draait er om winst. Welke medewerkers zie je dan als eerste op het spreekuur van de bedrijfsarts komen? Vaak zijn het de gevoeligste medewerkers die het niet langer meer trekken. Ander voorbeeld: Je hebt een gezin met spanningen en veel ruzies tussen de ouders. Wie zie je dan op het spreekuur van de huisarts verschijnen? Vaak niet de ouders. Het is vaak het gevoeligste kindje dat alle spanningen niet langer kan verwerken. Het is belangrijk om dit goed tot je te laten doordringen: Ook wanneer je gezond eet kun je dus ziek worden. Vooral wanneer je een minder sterk lijf hebt of wanneer je op een andere manier gevoelig bent.


Waarom vertel ik je dit allemaal? Wat heb je eraan? Je kunt immers in je eentje de olieramp in de golf van Mexico niet oplossen? En je kunt de huidige landbouwmethoden ook niet veranderen. Maar er is iets belangrijks wat je wel kunt doen.


Wanneer je het goed bekijkt is jouw lichaam ook een klein stukje aarde. En op dat kleine stukje aarde heb jij wel invloed. Je kunt alles wat je van Alexis geleerd hebt op je eigen lichaam toepassen. Op de allereerste plaats dus het verbeteren van de kwaliteit van je voeding en gifstoffen vermijden. Er is een simpele maatregel waarmee je dat in één keer kunt realiseren. Schakel over op biologische produkten. Biologische produkten hebben een hogere voedingswaarde en je voorkomt daarmee ook dat je E-nummers en andere chemische substanties binnen krijgt. En in biologisch vlees-, vis- en melkprodukten zitten niet de schadelijke AB en groeihormonen. Daarmee heb je een grote stap vooruit gezet zonder dat je je voeding drastisch om hebt moeten gooien. Ik hoor vaak: ‘Maar Henk, biologische produkten zijn zo duur’. Ja, dat klopt biologische produkten zijn iets duurder, maar dan heb je ook wat. En het is ook hoe je het bekijkt. Want door biologische voeding te kopen verminder je de milieuvervuiling, voorkom je allerlei dierenleed en laat je deze planeet gezonder achter voor onze kinderen.


Nog een belangrijk onderwerp Nu wil ik nog een belangrijk onderwerp met je bespreken. Mensen kunnen vaak niet geloven dat voeding echt een verschil kan maken. We zijn het vertrouwen in natuurlijke maatregelen verloren. Ook al kreeg Alexis de Nobelprijs voor de Geneeskunde, toch blijft het voor veel mensen moeilijk om te geloven dat simpele maatregelen in de voeding iets kunnen doen tegen kanker.


Daarom wil ik je hier nog een recent onderzoek geven dat de impact van voeding op onze gezondheid laat zien. Ik hoop dat het je helpt te geloven in de kracht van natuurlijke maatregelen. In 2003 publiceerde de WHO een onderzoeksrapport over voeding. Het rapport was geschreven door een internationaal panel van onafhankelijke voedingsdeskundigen. De slotconclusie van het rapport luidde: We kunnen het kankerrisico met 60-70% verminderen door gezonde voeding, voldoende lichaamsbeweging en niet-roken. Begrijp je wat dat wil zeggen? Ik vertelde je net dat drie op de tien mensen kanker krijgen tijdens hun leven en dit onderzoek zegt dat dat er maar één op de tien zou hoeven te zijn.


´Ja maar Henk, ik ken iemand met kanker die altijd gezond gegeten heeft...’ Misschien blijf je ondanks alles wat ik je hier vertel toch nog steeds skeptisch. Misschien komt dat wel omdat je zelf voor je gevoel altijd gezond gegeten hebt – of omdat je iemand met kanker kent die altijd gezonde gegeten heeft. Ik hoor dat vaak van mensen: ‘Maar Henk, ik ken iemand met kanker die altijd gezond gegeten heeft…’ En daar heb je natuurlijk een punt, een heel belangrijk punt zelfs. Voeding is inderdaad niet de enige factor van belang. Erfelijkheid, stress, straling en nog allerlei andere factoren spelen ook een rol bij kanker. Ik vertelde je in de inleiding van dit artikel al dat er tientallen studies zijn die belangrijke kankerfactoren blootleggen. En al deze factoren zijn van belang en al deze factoren zullen ook moeten worden aangepakt in een holistische benadering van kanker.


Ik zal daar in een volgend artikel meer over schrijven, maar wanneer je snel een overzicht wil hebben op al je mogelijkheden (voor jezelf of iemand die je kent met kanker) kijk dan eens op mijn site www.henkfransen.nl en klik op de dubbel CD ‘Snel op weg’.


Bron: Henk Fransen


Published with Blogger-droid v2.0.3

Let op: Uw multivitamine kan pesticiden bevatten!

Koperchloride-sulfaat wordt gebruikt als onkruidverdelger, schimmelbestrijder, en pesticide in veel soorten producten. Het is ook aanwezig in veel verkochte voedingssupplementen, die vaak gebruiken maken van schadelijke additieven en synthetische ingrediënten, die weer schadelijk kunnen zijn voor uw gezondheid. Onder deze supplementen bevind zich de nummer1 aanbeveling van artsen namelijk, “multivitaminen van Centrum”, deze bevat een groot aantal schadelijke stoffen. Onderzoek heeft een verband aangetoond tussen koperchloride sulfaat en vele andere negatieve aandoeningen, zoals zware vergiftiging van metalen, arsenicum vergiftiging, DNA schade en kwik vergiftiging. Als je het onderzoek in beschouwing neemt, veel informatie van dit onderzoek is beschikbaar geweest voor zowel het grote publiek als de supplementen industrie voor heel wat jaren (Sommige essentiële onderwerpen van dit onderzoek dateren al uit 1991), het is schokkend dat elk bedrijf deze stof zou toepassen in een “gezondheidsbevordende” supplement formule. Insecticide, vlam vertragend, Vliegtuig brandstof chemicaliën in veel verkochtevoedingssupplementen. Het is belangrijk om te weten dat de fabrikant van Centrum, Wyeth, eigenlijk een onderdeel is van de geneesmiddelen gigant Pfizer, die zijn flagrante minachting voor de gezondheid heeft laten zien door middel van een astronomisch bedrag van 115.200 dollar te vragen per patiënt voor een experimenteel geneesmiddel tegen kanker, dat ook nog eens enorm veel bijeffecten heeft. Misschien wel het meest zorgwekkende feit over Centrum is de aanwezigheid van vele andere ingrediënten die je gezondheid in gevaar brengen. Het is belangrijk om te onthouden dat Centrum niet de enige is die multivitamine met deze stoffen verkoopt, ook andere reguliere en veel verkopende producten/retailers (en zelfs bij sommige “natuurlijke” retailers) over heel de wereld verkopen deze rotzooi. Hieronder zijn enkele ingrediënten, die in de multivitamine van Centrum zitten, samen met hun schadelijke effecten: BHT: Een vet oplosbare verbinding gebruikt in vliegtuig brandstof, rubber, aardolieproducten, elektrische transformator olie en vloeistof gebruikt voor balseming. Onderzoek heeft BHT gekoppeld aan longkanker, blaaskanker, DNA schade en maagkanker. Boorzuur: een chemische stof die vaak wordt gebruikt als een ontsmettingsmiddel, insecticide of brandvertragend middel. Dit zou DNA schade veroorzaken. Synthetische Vitamine A Acetaat: een petrochemisch geproduceerd bijproduct dat in straat is in het veroorzaken van geboorteafwijkingen. Het kan een echte uitdaging zijn om deze ingrediënten te vermijden bij het zoeken naar een kwaliteit multivitamine. Een algemene regel is om het kopen van supplementen niet in reguliere supermarkten en apotheken te doen en als je dit toch doet doe je er goed aan om eerst eens grondig het etiket te lezen en zoeken naar industriële toevoegingen. Overigens zijn goede multivitamine zeker een toevoeging naast je dagelijkse gezonde eten.


Published with Blogger-droid v2.0.3

Het één dollarbiljet en zijn codes, de nieuwe wereldorde verovert ons!

De dollar is niet alleen de kurk waar de wereldeconomie op drijft. In deze tijd van almaar ophopende rampspoed is het ook de bron van spookachtige samenzweringstheorieën. Met name het one dollar bill, ‘the great seal of the United States’, houdt lieden bezig die er van overtuigd zijn dat de wereld door een geheime club van


machtswellustelingen wordt geregeerd. Op het biljet, zo beweert men, kondigt de zogenaamde Illuminati, een geheime wereldregering, die zich onder meer in de loges van de Vrijmetselaars zou verschuilen, de Nieuwe Wereldorde aan. Zin of onzin? Wij ontrafelen het mysterie van het symbool van de ‘vrije wereld’.


Ook thrillerauteur Dan Brown is in de ban van de dollar. De Amerikaanse oud-leraar verhaalt in zijn pageturners over bestaande, vaak besloten, mystiek religieuze en esoterische genootschappen. Om de massa te manipuleren en te controleren onthouden zij hen van kennis. Deze kennis geven zij onder meer door met symbolen waarin geheime boodschappen en codes schuilgaan. Zo ontrafelt hij in ‘Het Bernini Mysterie’ onder meer de symboliek van het grootzegel op het one dollar-biljet. Daarop staat een piramide afgebeeld, met daarboven een verlichte driehoek met een oog. Daarboven de tekst ‘annuit coeptis’ en daaronder: ‘novus ordo seculorum’. Het is Latijn voor respectievelijk: ‘Hij (God) begunstigt onze beloftes’ en ‘nieuwe seculiere orde’, synoniem van ‘De Nieuwe Wereldorde’. Wat heeft, zo vraag je je als leek af, nota bene een piramide met de Verenigde Staten te maken?


En: hoe komen dat symbool en deze tekst juist op de zegel van ‘s werelds machtigste valuta terecht?


VRIJMETSELAARS


Velen zien in het mysterie de invloed van de Vrijmetselaars, een wereldwijd vertakte en schimmige herenclub van naar schatting enkele miljoenen leden. Het is niet duidelijk wanneer in het begin van de 18e eeuw het broederschap in de buurt van Edinburgh exact werd opgericht. Wel zeker is dat de eerste Vrijmetselaars van origine reizende metselaars en andere ambachtslieden waren die gespecialiseerd waren in bouwkunde en deels voortbouwden op tradities van ridderlijke monniksorden zoals de Tempeliers, de Johannieters, de Rozenkruizers en de Teutoonse Ridders. Latere Vrijmetselaars waren hoofdzakelijk notabelen; reguliere werklieden waren zelden lid. Men kon ‘broeder’ worden als men een gezin naar behoren kon onderhouden, in een Almachtige geloofde en een gezonde maatschappelijke en filosofische belangstelling had. Het broederschap gaat van vader op zoon. Rond 1900 waren er in Europa loges van Dublin tot Moskou en van Moermansk tot Washington.


‘The Freemasonry’ is met name in de VS en in het Verenigd Koninkrijk groot en machtig. Onder de leden van de Grand Lodge van Londen (1717), de Moederloge, bevonden zich onder meer bankiers, politici en, niet onbelangrijk, hun adviseurs. De Grand Lodge zouden onder meer de Amerikaanse onafhankelijkheidsoorlog geregisseerd hebben. Dat ging als volgt: ze spoorden hun VS-broeders aan het om Amerikaanse volk op te zwepen zich tegen de Britse overheersers te verzetten. Tegelijkertijd riepen zij de Britse regering op meer belastingen van de Amerikaanse kolonies te eisen. Dat leidde weer tot extra verzet bij de Amerikanen. Door beide partijen voortdurend tegen elkaar op te zetten, resulteerde dit uiteindelijk in de Amerikaanse Vrijheidsoorlog.


Het wordt allemaal nog wat bedenkelijker als je beseft dat -op Abraham Lincoln, Dwight Eisenhower, John F. Kennedy en Ronald Reagan na-alle presidenten van de Verenigde Staten Vrijmetselaar waren. Naar men zegt ook de Bushes, zowel junior als senior - al wordt dat betwist. Ook het brein achter de introductie van The Great Seal op het one dollar-biljet in 1934, Henry Agard Wallace (1888-1965), de vice-president van Amerika onder ‘broeder’ Franklin D. Roosevelt, was Vrijmetselaar. Hij zei ooit dat ‘Amerika uitverkoren was door God’. Daar voegde hij aan toe: “De dollar is het symbool van een natie die de kracht heeft om het leiderschap over de andere naties op zich te nemen en de wereld in te wijden in de Nieuwe Wereldorde.” Zijn woorden krijgen in de oorlogsretoriek van George W. Bush en zijn trawanten een actuele lading.


DAVIDSTER


Geometrische symbolen spelen bij Vrijmetselaars een prominente rol. Zo staat de driehoek waaruit de Egyptische piramide bestaat, voor het samenkomen van allerlei krachten in een hoger punt, wat uiteindelijk tot verlichting leidt. De driehoek staat voor het filosofische principe: these, antithese en synthese. Twee driehoeken over elkaar -één met de punt naar beneden en één omhoog- symboliseren dag en nacht, zon en maan. Ze vormen het zegel van Salomon, oftewel de Davidster: een Vrijmetselaarssymbool dat weinig te maken heeft met het jodendom, maar eenmaal in verband gebracht met samenzweringen toch wel de nodige vragen oproept. Ronnie Naftaniel, directeur van het Centrum voor Informatie en Documentatie Israël (CIDI) ziet echter niets kwaads in het gebruik van de Davidster. “De Davidster wordt ook gebruikt door goochelaars”, reageert hij met enige ironie. “Ik weet dat het symbool voorkomt bij de Vrijmetselarij. Maar ik zie er geen enkel kwaad in.”


Het oog in de verlichte driehoek, de trincria of de lichtende delta, staat voor het alziend oog van de almachtige. Rondom de piramide is een vijfhoekige ster te trekken. Ook rechts op het grootzegel, boven de adelaar, zijn 13 sterren te zien. Het getal keert terug in de 13 pijlen en de 13 bladeren in de adelaarspoten en in de 13 strepen van het schild tussen de vleugels. Het getal staat voor de eerste staten van Amerika, net zoals Nederland bestond uit de zeven provinciën. Complotdenkers zien echter in de 13 ook het ongeluksgetal. Ook het aantal veren in de vleugels en de staart corresponderen met speciale getallen. Getallen spelen een cruciale rol in het onthullen van mysteries. Blaise Pascal, de wiskundige/filosoof die ogenschijnlijk ad random de nummers 1 tot en met 36 op de roulettebak heeft gerangschikt, stelt tot o;p de dag van vandaag velen voor een raadsel. Tot op heden slaagde niemand erin enige logica in die rangschikking te ontdekken. De aanvankelijke uitvinder van het spel, een Chinees, overleed in een gesticht. Monniken die de orde in het roulettespel onderzochten, werden krankzinnig. Dat zou wel eens aan de kracht kunnen liggen die deze getallen genereren. De getallen 1 tot en met 36 vormen bij elkaar opgeteld het getal 666, het duivelsgetal.”


Onder de piramide staat op het biljet in Romeinse cijfers ‘MDCCLXXVI’, het jaartal waarin de Verklaring van Onafhankelijkheid werd ondertekend, maar ook het jaartal dat wordt beschouwd als de start van de Amerikaanse dominantie over de wereld: 1776. Van de ondertekenaars, de ‘56 founding fathers’, waren er slechts vier geen Vrijmetselaar. Andere dollar-watchers zien in de Romeinse cijfers het bewijs dat de Vrijmetselaars een duivels genootschap is. De M staat dan voor Mason van Freemasonry (Vrijmetselarij). Als je de drie resterende getallenparen optelt (daarbij telkens een getal overslaand), kom je driemaal uit op een zestal. (D=500 + C=100 = 600, L=50 + X=10 = 60, V=5 + I=1 = 6. Dit alles bij elkaar opgeteld maakt 666.) De invloed van de Vrijmetselarij op de cultuur immens. Mozart, Beethoven, Shakespeare, Gershwin, Houdini en Disney, het waren stuk voor stuk leden van het broederschap. De oudste loges in Nederland dateren van 1734. De orde is opgericht op 26 december 1756. Nederland telt vandaag de dag 5600 Vrijmetselaars, verspreid over 144 loges. De cultuur van de loges kunnen per land, zelfs per streek enorm verschillen. Angelsaksische loges zijn doorgaans formeler, de plaats waar hun rituelen plaatsvinden worden consequent ‘tempel’ genoemd. Losse, informele bijeenkomsten bestaan er niet. In de continentale loges is juist het informele sociale verkeer in de ‘werkplaats’ een bindend element. Jeroen Berkhout, voorlichter van de De Orde van Vrijmetselaren onder het Grootoosten der Nederlanden, opgericht op 26 december 1756, distantieert zich nadrukkelijk van bovenstaand artikel. “Het mist alle feitelijke relevantie met de Vrijmetselarij in Nederland. De Vrijmetselarij biedt haar leden de mogelijkheid om zich spiritueel en geestelijk te ontwikkelen. Respect voor de medemens en bouwen aan een betere wereld zijn daarin sleutelbegrippen. Wij nodigen een ieder van harte uit die zelf te ontdekken”, aldus de voorlichter.


Bush en Bin Laden


De Britse samenzweringsdeskundige David Icke benadrukt met klem dat de doorsnee Vrijmetselaar integere intenties heeft. “Ruim 95 procent van dit broederschap is zich letterlijk van geen kwaad bewust”, aldus Icke. Maar wel vormt de top van de Vrijmetselarij een dekmantel voor de Illuminati, ook wel de Globale Elite, of de Verlichten genoemd: een kliek van enkele tientallen machtige families, onder wie de Rothschilds, de Rockefellers, de Windsors, de Wallenbergs, de Bushes en -jawel- de Bin Ladens! Zij regisseerden en regisseren de mondiale rampspoed van de laatste eeuwen, met het uiteindelijk doel de complete macht naar zich toe te trekken. “Schatrijke familieclans die al eeuwenlang, via alle mogelijke wegen, de mensheid als een poppenspeler bespelen”, aldus Icke. In Icke’s oeuvre, waarvan de meeste hoofdstukken in zijn ‘...And the truth will set you free’ zonder meer aan te raden zijn, maken ongeloof en achterdocht stap voor stap plaats voor nieuwsgierigheid en twijfel. Wereldoorlogen, monetaire crises, epidemieën... letterlijk alle mondiale ellende werd en wordt in zijn ogen door deze elite bekokstoofd. In zijn boek ‘Alice in Wonderland and the World Trade Disaster, why the official story of 9/11 is a monumental lie’ gaat de oud-televisiejournalist zover dat de aanslagen niet alleen door Amerikaanse geheime diensten zijn toegestaan maar zelfs door henzelf zijn uitgelokt en beraamd om de Oorlog tegen het Terrorisme te ontketenen en daarmee de wapenindustrie te sponsoren en het Amerikaanse volk voor zich te winnen. Een visie die steeds meer terrein wint. “Deze elite heeft een doemscenario voor de wereld uitgestippeld”, doceert de man die niet zo lang gelden 3000 toeschouwers naar zijn dag-lezing in de Amsterdamse Rai trok. “Elke minuut van de dag stoomt de Illuminati de massa klaar om in te stemmen met het invoeren van een mondiale regering die andere landen met zijn mondiale leger als ouderwetse kolonies overheerst. Verder streven ze naar een mondiale bank en mondiale valuta. Eerst was daar de introductie van de euro. Inmiddels groeien de dollar en de euro steeds meer naar elkaar toe. Uiteindelijk zal men wereldwijd besluiten de dollar in te voeren.”


Zin of onzin? Met de opkomst van het plastic geld zou men verwachten dat het aantal one dollar-biljetten drastisch zal afnemen. Maar het Bureau of Engraving and Printing van het Department of the Treasury te Washington laat me weten dat juist het tegendeel waar is. Volgens woordvoerster Claudia Dickens werden in 1984 2,8 miljard 1-dollarbiljetten gedrukt. In 2004 zal de totale productie stijgen tot 4,1 miljard. De dollar wordt immers niet alleen in Amerika gebruikt, wereldwijd rukt de dollar op. “De dollar was, is en wordt meer en meer ‘s werelds meest populaire valuta”, aldus Dickens.


HYPOCRISIE


Via de Amerikaanse ambassade (“Daarvoor moet je echt niet bij ons zijn”), de in de VS zeer actieve ING-Bank (“Waar gaat dit in hemelsnaam over?”) en de complotdenker van eigen bodem, Willem Oltmans (“Met Icke wil ik niks te maken hebben”) komen we bij de State Department in Washington, de officiële bewaarder van het beruchte grootzegel. “Over dat onderwerp hebben we een speciale mail vervaardigt . U bent namelijk niet de eerste die daarnaar vraagt”, aldus een anonieme woordvoerder. Wat is zijn mening over het dollarmysterie? “Veel presidenten zijn Vrijmetselaar, so what!” zegt hij. En: Hoe zit het met de vermeende vooraankondiging van de Nieuwe Wereldorde op het biljet? Amerika is vandaag immers de enige supermogendheid. ‘E Pluribus Unum’ staat er bovendien boven de adelaar, oftewel: ‘Uit velen worden we een.’


“Dat verband is me nog niet opgevallen”, zegt hij. “Amerika steekt wereldwijd zijn nek uit. Miljarden dollars pompen we in de wederopbouw en democratisering van Irak en Afghanistan. Vele jonge Amerikanen riskeren hun leven voor een rechtvaardige zaak.”


En verder moeten we het doen met het gemailde officiële standpunt van het State Department. Zo lezen we: ‘De piramide staat voor kracht en duurzaamheid. Net zoals de piramidebouwers willen ook Amerikanen de perfectie bereiken. Niet alleen in hun werk, ook in zichzelf en in de maatschappij waarin ze leven. De losse top van de piramide suggereert dat de Verenigde Saten altijd zal blijven groeien, altijd zichzelf zal verbeteren en altijd zal blijven bouwen aan een vredevolle, democratische wereld. En het oog staat voor God, die altijd zal waken over Amerika’s belang.’


‘In God we trust.’ Vloekt die tekst niet met de betekenis van ‘Novus Ordo Seculorum’? ‘Seculier’ staat immers voor ‘niet-kerkelijk’? Complotdeskundige Icke over deze tegenstrijdigheid: “Hypocrisie hoort bij de cultuur van de Illuminati. Onder het mom van democratie en wereldvrede heeft de regering Bush een wereldoorlog tegen het terrorisme uitgelokt. Ze doen alles om werelddelen, naties, volkeren, partijen, godsdiensten, klassen en zelfs beroepen tegen elkaar op te zetten. Hun doel: zoveel negativiteit genereren dat de behoefte aan een Nieuwe Wereldorde wereldwijd wortel schiet. Zodat straks deze elitaire kliek met instemming van de wereldbevolking de absolute macht grijpt en ze de massa met de ultramoderne techniek van vandaag, zoals microshipping, als slaven kan domineren. Dát is de waarheid achter het one dollar-biljet.”


President Franklin Roosevelt onderwierp het allereerste one dollar-biljet, met daarop de twee zegels, aan een strenge keuring. Het piramidezegel haalde hij naar links, het adelaarszegel naar rechts en voegde daaronder de tekst toe: ‘The great seal of the United States’. Het Amerikaans congres gaf in 1776 de opdracht tot de ontwikkeling van het zegel. Drie verschillende commissies en veertien personen bogen zich erover. Op 20 juni 1782 was het zover. Al duurde het nog vier jaar tot het piramidezegel het ontwerp had van vandaag. De graveur John Trenchord bracht er de dertien piramidestappen in aan, plus de Romeinse cijfers en het oog. De historicus en kunstenaar Benson J. Lossing ontwikkelde de zegel tot zijn definitieve huidige vorm. Hij gaf de piramide meer perspectief. De grond eromheen kreeg wat gras en bloemen, en Trenchord veranderde het rechteroog in een linkeroog. Opvallend detail: beide ontwerpers waren Vrijmetselaars.


Het op de dollar links gedrukte zegel zie je met name terug in stempels onder internationale verdragen en overheidsdocumenten na ondertekening door de Amerikaanse president of diens plaatsvervanger. De andere zegel keert terug op het Amerikaanse paspoort, militaire uniformen, openbare gebouwen, publieke monumenten, vlaggen en dergelijke. In kleur zie je het bijvoorbeeld terug boven de officiële ingang van Amerikaanse ambassades.


Mocht een Amerikaan de klassieke afbeelding van ‘The great seal of the United States’ ooit in verminkte vorm in reclame, pamfletten of boeken gebruiken dan riskeert hij, volgens een wet uit 1971, een boete van 250 dollar en/of een minimale gevangenisstraf van zes maanden.


Sommige samenzweringsgelovigen beweren zelfs dat op verschillende dollarbiljetten de catastrofes van 9 september 2001 voorspeld zijn. Als je het 20-dollarbiljet op een bepaalde manier vouwt zie je, weliswaar met veel fantasie, respectievelijk het Pentagon en de Twin Towers in vuur en rook staan. Nog meer vind je terug in respectievelijk de biljetten van 10, 50 en 100 dollar. Mocht u een liefhebber zijn van vouwen, en achter elke streep van uw goed bewaarde dollars een Twintower en achter elke stukje grijs en explosie willen ontdekken, surf naar www.glenveck.com/news/05172002.shtml.


Vrijmetselarij in Nederland:


De oudste loges in Nederland dateren van 1734. De orde is opgericht op 26 december 1756. Nederland telt vandaag de dag 5600 Vrijmetselaars, verspreid over 144 loges. De cultuur van de Vrijmetselaars kan per land, zelfs per streek enorm verschillen. Angelsaksische loges zijn doorgaans formeler, de plaats waar hun rituelen plaatsvinden worden consequent ‘tempel’ genoemd. Losse, informele bijeenkomsten bestaan er niet. In de continentale loges is juist het informele sociale verkeer in de ‘werkplaats’ een bindend element. Jeroen Berkhout, voorlichter van de De Orde van Vrijmetselaren onder het Grootoosten der Nederlanden, opgericht op 26 december 1756, distantieert zich nadrukkelijk van bovenstaand artikel. “Het mist alle feitelijke relevantie met de Vrijmetselarij in Nederland. De Vrijmetselarij biedt haar leden de mogelijkheid om zich spiritueel en geestelijk te ontwikkelen. Respect voor de medemens en bouwen aan een betere wereld zijn daarin sleutelbegrippen. Wij nodigen een ieder van harte uit die zelf te ontdekken”...


Published with Blogger-droid v2.0.3

zondag 22 januari 2012

Open brief aan het 'BRussells Tr ib un al'

Als medeburger die, net als u, bezorgd is over de gang van zaken in de wereld, ben ik zo vrij mij met dit schrijven tot u te richten.


Het leidt geen enkele twijfel, dat de gebeurtenissen van 11 september 2001 in New York, een sleutelrol spelen voor wat er zich de laatste 10 jaar in de wereld afspeelt.


Het ‘BRussells Tribunal’ stelt terecht bij zijn oprichting in ‘Een onderzoek naar de nieuwe Imperiale Wereldorde’ (Waarom een BRussell-Tribunaal) : “Met 9/11 kregen deze personen (PNAC) hun noodzakelijke “ rampzalige en katalyserende gebeurtenis, een nieuw Pearl Harbor” én meteen ook het politieke krediet om hun programma ten uitvoer te brengen.”.


In zijn recent artikel “Van Ground Zero tot Tahrir Square” in De WereldMorgen (http://www.dewereldmorgen.be/artikels/2011/09/29/van-ground-zero-tot-tahrir-square-aantekeningen-van-een-activist) stelt Lieven De Cauter (initiatiefnemer BRussells Tribunal) terecht: “Vast staat dat de gebeurtenissen van 11 september 2001 – met Ground Zero als brandpunt – het begin vormden van een grimmige eeuw, of toch minstens van een donker decennium. Een decennium van angst, pessimisme, fundamentalisme, terreur, militarisering, oorlog en ander staatsgeweld, economisch geweld, paranoia, repressie en vooral van een alles verslindende veiligheidsobsessie.”


Ook Dirk Adriaensens (lid uitvoerend comité van BRussells Tribunal) beschrijft in een hele reeks recente artikels heel gedetailleerd zijn onderzoek naar de gruwel van de ‘Oorlog’ in Irak, een oorlog die rechtstreeks met 9/11 en de ‘War on Terror’ gelieerd is.


http://www.dewereldmorgen.be/artikels/2011/12/28/irak-grootste-corruptieschandaal-uit-de-geschiedenis


http://www.dewereldmorgen.be/artikels/2011/12/20/irak-totale-vernietiging-door-invasie-en-bezetting


http://www.dewereldmorgen.be/artikels/2011/12/22/irak-geen-sprake-van-terugtrekking-wel-herpositionering-van-troepen


http://www.dewereldmorgen.be/artikels/2011/12/21/irak-het-minst-leefbare-land-van-de-planeet


http://www.dewereldmorgen.be/artikels/2011/12/23/irak-de-geheime-vuile-oorlog-van-de-vs


Nu reeds meer dan 10 jaar en wereldwijd worden deze gebeurtenissen van 9/11 gebruikt als verantwoording voor zowel de binnenlandse als de buitenlandse politiek.


Obama (http://news.antiwar.com/2010/03/28/obama-declares-afghan-war-absolutely-...) gebruikt steeds 9/11 als verantwoording voor zijn beleid, uitbreiding van de oorlogen en de verdere uitbouw van de politie-staat, met recent de National Defense Autorisation Act (NDAA) waardoor iedere Amerikaanse burger door het leger, zonder aanklacht, zonder toegang tot een advocaat of rechtszaak, onbeperkt in tijd kan opgesloten worden op eenvoudige beslissing van de uitvoerende macht.


De NATO en Europa hebben integraal dat verhaal overgenomen en gebruiken dezelfde retoriek.


En na die desastreuse Irak-oorlog, die gebazeerd was op de leugen van massavernietigingswapens, wordt opnieuw 9/11 gebruikt om een volgende oorlog tegen Iran te ontketenen. http://www.bloomberg.com/article/2011-12-23/aYoOcZ6NT3wo.html


Het opvolgen van het empirisch onderzoek (zie video van lezing door Arch. R. Gage http://www.ae911truth.org/flashmov11.htm en het rapport in « TheOpen Chemical Physics Journal » Active Thermitic Material Discovered in Dust from the 9/11 World Trade Center Catastrophe en de video’s http://www.911speakout.org/ ) naar de feiten van 9/11 leidt ertoe te concluderen dat de instorting van de DRIE (de meeste mensen weten maar van 2) WTC torens het gevolg is van gecontroleerde demolitie met gebruik van nano-thermite (hoogtechnologisch pyroclastisch materiaal) om staal door te branden en explosieven. ( www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=13049 ) Er is is zoveel bewijsmateriaal beschikbaar gekomen dat niemand nog het officieel narratief van een aanslag door 19 jonge moslimextrimisten, op bevel van Osama Bin Laden, kan verdedigen zonder de empirische wetten (Newton) van de fysica te verkrachten. http://www.opednews.com/articles/There-is-no-evidence-that-by-Elias-Davi...


De vraag naar een onafhankelijk onderzoek naar de aanslagen van 9/11 wordt tot nu toe radicaal afgewezen. Bij ons wordt dit onderwerp systematisch door de overheid en de media in de doofpot gestopt niettegenstaande dat 9/11 bijvoorbeeld als belangrijkste gebeurtenis van het voorbije decenium gezien wordt door de Vlaamse bevolking ( maar wat weet de publieke opinie over de ware toedracht als de media het absolute taboe bewaken) http://www.wacbelgium.be/nieuws/een-van-19-intellectuelen-aangehouden-en...


Een onafhankelijk onderzoek biedt een unieke mogelijkheid om de belangrijke actoren en hun interacties aan te duiden, die verantwoordelijk zijn voor de gigantische problemen waarbij de hele wereldgemeenschap gegijzeld wordt.


Wie de ware toedracht van 9/11 negeert gaat voorbij aan die realiteit en mist daardoor een unieke mogelijkheid om effectief een eind te kunnen stellen aan dat ‘decennium van angst, pessimisme, fundamentalisme, terreur, militarisering, oorlog en ander staatsgeweld, economisch geweld, paranoia, repressie en vooral van een alles verslindende veiligheidsobsessie.”


(video van lezing door prof. Graeme MacQueen http://www.blip.tv/file/3012776/ )


Door de leugen van 9/11 als een kanker te laten voortwoekeren leveren we de wereld verder over aan dezelfde criminelen die 9/11 mogelijk gemaakt hebben en er zich van bedienen om hun agenda verder uit te voeren, ook in België.


Ik ben er vast van overtuigd dat door 9/11 bij ons terug op de agenda te plaatsen, een belangrijke bijdrage kan geleverd worden ter bevordering van de wereldvrede.


De publieke opinie is zich bewust van de impact van deze gebeurtenissen maar heeft geen kennis van de ware toedracht van de aanslagen. Het verspreiden van de beschikbare informatie, het steunen van de vraag naar een onafhankelijk internationaal onderzoek zouden agendapunten kunnen worden.


van harte,


een ondertekenaar van de petitie van A&E 911truth

( http://www.ae911truth.org/ ) voor een onafhankelijk onderzoek naar de instorting van de WTC torens.


Published with Blogger-droid v2.0.3

Kroatië het volgende land, rijp voor de slacht…..eh, de EU

Kroatië stemt over toetreding tot EU




ZAGREB – Kroatië bepaalt zondag of het lid wordt van de Europese Unie. De inwoners kunnen zich dan in een referendum uitspreken over toetreding.


President, premier en parlement hebben daar eerder al mee ingestemd.


Als de bevolking ja zegt, wat wordt verwacht, is Kroatië vanaf 1 juli 2013 het 28e lid van de EU. Brussel kan nog wel aan de noodrem trekken als Kroatië te weinig doet tegen criminaliteit en corruptie.


Kroatië werd in 2004 kandidaat-lidstaat van de EU. Een jaar later begonnen de onderhandelingen over volwaardig lidmaatschap. De gesprekken lagen bijna een jaar lang stil wegens een grensruzie met EU-lid Slovenië. Kroatië is sinds 2009 ook al lid van de NAVO.


Het 4,3 miljoen inwoners tellende Kroatië maakt momenteel de ergste economische crisis mee sinds het uiteenvallen van Joegoslavië in 1991. De werkloosheid bedraagt 17,4 procent.


Bron: nu.nl


Published with Blogger-droid v2.0.3

Hersenschade komt veel vaker voor dan gedacht!

Microbloedingen mogelijk indicator voor risico op ouderdomsziekten Veel meer mensen dan aanvankelijk gedacht, lijden aan hersenschade. Bij meer dan 1 op de 7 mensen van 45 jaar en ouder worden kleine bloedingen in de hersenen geconstateerd, die mogelijk duiden op de ontwikkeling van ouderdomsziektes zoals beroerte en dementie. Meer dan een derde deel van alle ouderen boven de 80 jaar heeft minstens één zogeheten microbloeding gehad. Aangezien over deze microbloedingen tot voor kort slechts weinig bekend was, is het totaal aantal mensen met hersenschade dus veel groter dan tot op heden werd gedacht. Dit blijkt uit het proefschrift “Beeldvorming van cerebrale microangiopathie in de algemene bevolking” van Mariëlle Poels.


Uit eerder onderzoek is bekend dat mensen met hersenschade sneller hun verstandelijke vermogens verliezen. Bovendien hebben zij een aanzienlijk hoger risico om ziektes als beroerte en dementie te krijgen en als gevolg daarvan (vervroegd) te overlijden. Poels richtte zich in haar onderzoek vooral op microbloedingen.


Pas in het laatste decennium is men deze microbloedingen gaan zien als een belangrijke aanduiding van onderliggende vaatschade in de hersenen, die mogelijk kan leiden tot beroerte en dementie. Uit het onderzoek van Poels blijkt dat microbloedingen veelal ongemerkt al veelvuldig voorkomen bij mensen van middelbare leeftijd. Mogelijk kan de aanwezigheid van microbloedingen voorspellen hoe en wanneer ouderdomsziektes zich zullen ontwikkelen bij mensen.


Het promotieonderzoek van Marielle Poels maakt deel uit van de Rotterdam Scan Study, een grootschalig en langlopend onderzoek in de Rotterdamse wijk Ommoord naar hersenafwijkingen in de algemene bevolking. Doel van de Rotterdam Scan Study is om oorzaken en gevolgen van aan veroudering gerelateerde hersenafwijkingen te onderzoeken om deze in de toekomst mogelijk te kunnen afremmen of zelfs voorkomen.


Erasmus MC maakt deel uit van de Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU): www.nfu.nl.


Published with Blogger-droid v2.0.3

Minder buik plan!


“Water is voor vissen, geef mij maar een pintje.” “Je denkt toch niet dat ik elke dag op de weegschaal ga staan.” Mannen en hun ugewicht: ze denken er het hunne van. Nochtans kampt 54 procent van de mannen met overgewicht. Ze hebben vooral last van buikvet, dat ongezonder is dan vet op heupen en billen. Maar er is hoop. Mannen verbranden sneller energie dan vrouwen. Deze zeven tips garanderen hen alvast succes op weg naar ‘minder buik’.

Tip 1: Bepaal een realistisch doel

Hoeveel kilo wil jij verminderen binnen welke termijn en op welke manier? Leg je lat hierbij niet te hoog. Een gewichtsverlies van ongeveer een halve kilo per week is een ideaal tempo om op lange termijn een gezond gewicht te krijgen en te behouden. Een gewichtsdaling van 5 tot 10% van je huidige gewicht binnen een periode van 6 tot 12 maanden is een realistisch doel.

Tip 2: Maak een plan

Maak voor jezelf een lijstje van dingen waar je extra wil op letten, bv. vanaf nu maak ik minstens 3 keer per week tijd voor extra lichaamsbeweging, eet ik elke dag minstens twee stukken fruit, kies ik wekelijks zeker twee keer voor vis in plaats van vlees, …

Tip 3: Begin je dag met een gezond ontbijt

Een ontbijt geeft je meer energie in de voormiddag en helpt je de vet- en suikerrijke tussendoortjes links te laten liggen. Niet ontbijten bevordert gewichtstoename.

Tip 4: Beweeg je buik weg

Wetenschappelijk onderzoek toonde ook aan dat lichaamsvet in de buikstreek gemakkelijker verdwijnt door te bewegen dan vet ter hoogte van de heupen of de dijen. Bovendien is bewezen dat hoe meer spieren je hebt, hoe meer energie je lichaam verbruikt. Zelfs in rust zal je lichaam dan meer calorieën verbruiken.

Tip 5: Weg met de extra knabbels voor tv

Bij een avondje voor tv hoort bij velen een borrelnootje, chips, koekjes, een pintje… Het is vaak al lang een gewoonte waarbij je niet meer stil staat. Ongemerkt zorgen deze hapjes en drankjes voor een aanvoer van heel wat calorieën. Heb je toch zin in een knabbel, kies dan voor een stuk fruit, een potje yoghurt, wat rauwe groentjes of drink een versgemaakte smoothie.

Tip 6: Beperk alcohol

Een avondje stappen met de vrienden is voor velen niet geslaagd als het niet ruimschoots overgoten wordt met alcohol. Een extraatje is uiteraard geen probleem zolang het geen dagelijkse gewoonte wordt. En ook op de avond zelf is het afwisselen van een glas alcohol met een glaasje water een slimme keuze op weg naar ‘minder buik’.

Tip 7: Eet vlees met mate

Wie evenwichtig eet, geniet van een klein stukje vlees of vis. 100 tot 150 g per dag is voldoende. Kies daarbij bij voorkeur voor vetarme soorten. Let ook op de verborgen vetten in bv. bereide vis- of vleessalades of salami. De vetten in vis, zelfs in vette vis, zijn gezonder dan deze in vlees.

zaterdag 21 januari 2012

Fukushima straling verspreid zich wereldwijd.


Californië, Finland, Canada en Australië zijn inmiddels aantoonbaar getroffen door straling als gevolg van de ramp in het Japanse Fukushima. En de nucleaire olievlek lijkt steeds groter te worden: van radioactief besmet rendiervlees tot en met een radioactieve wolk in Australië. Is het nog steeds een ver-van-mijn-bed-show?

Lees verder…

EU gaat cash geld stapsgewijs verbieden.


In Italië en België zijn cashgeld betalingen van boven de resp. 1000 en 5000 euro al verboden – IBM verwachtbinnen 5 jaar invoering biometrische / DNA scans.

Volgens IBM al binnen vijf jaar realiteit: geldopnemen, betalen en toegang tot het internet krijgen door middel van je DNAprofiel, onder andere samengesteld uit een irisscan.

Er wordt weinig aandacht aan geschonken, maar de Europese richtlijnen ten aanzien van het afschaffen en zelfs verbieden van alle cash geld transacties zijn al actief geworden. Landen die voorop lopen bij het invoeren van een 100% elektronisch Europees betaalsysteem zijn Italië en België, en vanaf augustus ook onze oosterbuur Duitsland. Samen met het voor iedere Europeaan verplichte 18 tekens lange bankrekeningnummer -zonder welk niemand nog een inkomen /uitkering kan krijgen, een huis kan huren of zijn rekeningen kan betalen-komt de volledig digitaal gecontroleerde samenleving nu wel heel erg dichtbij.Tevens komt de biochip nu nader in het vizier…

Voor banken, winkels, bedrijven is cash geld zowel een kostenpost als een risicofactor. Desondanks betalen de burgers nog altijd het meeste met gewone bankbiljetten en munten. Dat moet snel veranderen, vindt de EU. In de komende jaren zal in alle lidstaten EU Commissie richtlijn 2009/110/EG worden doorgevoerd, waarmee de weg wordt vrijgemaakt voor ‘innovatieve en zekere E-geld dienstverlening’ en uiteindelijk al het cash geld zal worden afgeschaft. Er zijn meer van dit soort Europese richtlijnen die er op neerkomen dat de burgers van alle EU landen verplicht worden een elektronische portemonnee in de vorm van een betaalkaart of andere chipkaart te bezitten. Inmiddels kan ook voor steeds meer diensten met mobieltjes worden betaald; online betalen is al jaren geleden gemeengoed geworden. Italië en België voorop De nieuwe Italiaanse premier Mario Monti voert de door de EU opgelegde cashloze samenleving in ijltempo in. Nu al zijn in Italië vanaf 4 december 2011 alle cash geld transacties van boven de 1000 euro verboden. Niet zo vreemd als bedacht wordt dat Monti als EU Commissaris de portefeuille financiële dienstverlening onder zijn beheer had en actief heeft meegewerkt met het opstellen van de plannen om al het cash geld te verbannen. Ook de andere lidstaten zetten onder grote druk de Europese geldrichtlijnen in nationale wet- en regelgeving om. In bijvoorbeeld België wordt het bijna per direct verboden om goederen die meer dan 5000 euro kosten met cash geld te betalen. Dit werd half januari bevestigd door de Belgische staatssecretaris voor (belasting)fraudebestrijding John Crombez. Vanaf augustus 2012 bereiden onze oosterburen vergelijkbare maatregelen voor. Ook Nederland zal volgen,waardoor Europa al over enkele jaren het eerste continent lijkt te worden waarin cash geld niet langer als betaalmiddel zal worden geaccepteerd.

IBM: biometrische/irisscans komen eraan ‘Stel je voor dat je naar een pinautomaat gaat en veilig geld kunt opnemen door simpel je naam te zeggen of in een kleine sensor te kijken die de unieke patronen in het netvlies van je oog kan herkennen. Of op dezelfde manier op je mobieltje of je tablet het saldo op je rekening kunnen checken ,’ prijst IBM-technologie aan die al binnen vijf jaren zou worden ingevoerd. Ook het invoeren van wachtwoorden op internet zou al spoedig overbodig worden. ‘Iedereen heeft een unieke biologische identiteit… Deze biometrische gegevens -gelaatskenmerken, irisscans en stembestanden- zullen met behulp van software worden samengesteld om zo uw DNA-unieke online wachtwoord te vormen.’

Teken van het Beest? Veel christenen zullen in deze ontwikkelingen de komst van het in de Bijbel voorzegde ‘teken van het Beest’ zien, dat in de laatste jaren vóór de terugkeer van Jezus Christus op aarde door de Antichrist aan iedereen verplicht zal worden gesteld. De Bijbel zegt letterlijk dat niemand zonder dit teken -dat mogelijk gepaard zal gaan met een geïmplanteerde chip in de rechterhand- zal kunnen ‘kopen of verkopen’, een profetie die dus al in de komende jaren in de EU letterlijk zal uitkomen. (lees Openbaring 13 en daarna hoofdstuk 20 voor wat er zal gebeuren met iedereen die dit teken accepteert.)

vrijdag 20 januari 2012

Goedevoornemen voor 2012

Jawel, jawel, jawel.

Het is een nieuwe jaar is ingezet dus iedereen is er zich van bewust dat ze wat beter op hen gezondheid moeten letten en goede voornemens worden dan op oud en nieuw gedaan waaronder minder fast-food eten. Voor vele mensen is dit een moeilijke opgave en vaak een valse belofte maar ik heb mijzelf ervan overtuigd om mijn eetgedrag volledig om te gooien en gefritureerd eten zo goed als voor altijd te bannen uit mijn leven.

Weg met hamburgers, frieten, chips en allerlei andere snacks die weinig tot geen nuttige voedingsstoffen bevatten voor het menselijk lichaam. Behalve dan ongezonde chemische stoffen, verzadigde vetten en een overmaat aan calorieren.

Die ongezonde snacks ga ik vervangen door het nuttigen van veel gezondere voeding die veel vitaminen, mineralen, onverzadigde vetten en vezels bevatten.

Kortom, voeding waar lichaam en geest wel iets aan heeft.

Gelukkig nieuwjaar en de beste wensen voor 2012.