maandag 23 januari 2012

Het één dollarbiljet en zijn codes, de nieuwe wereldorde verovert ons!

De dollar is niet alleen de kurk waar de wereldeconomie op drijft. In deze tijd van almaar ophopende rampspoed is het ook de bron van spookachtige samenzweringstheorieën. Met name het one dollar bill, ‘the great seal of the United States’, houdt lieden bezig die er van overtuigd zijn dat de wereld door een geheime club van


machtswellustelingen wordt geregeerd. Op het biljet, zo beweert men, kondigt de zogenaamde Illuminati, een geheime wereldregering, die zich onder meer in de loges van de Vrijmetselaars zou verschuilen, de Nieuwe Wereldorde aan. Zin of onzin? Wij ontrafelen het mysterie van het symbool van de ‘vrije wereld’.


Ook thrillerauteur Dan Brown is in de ban van de dollar. De Amerikaanse oud-leraar verhaalt in zijn pageturners over bestaande, vaak besloten, mystiek religieuze en esoterische genootschappen. Om de massa te manipuleren en te controleren onthouden zij hen van kennis. Deze kennis geven zij onder meer door met symbolen waarin geheime boodschappen en codes schuilgaan. Zo ontrafelt hij in ‘Het Bernini Mysterie’ onder meer de symboliek van het grootzegel op het one dollar-biljet. Daarop staat een piramide afgebeeld, met daarboven een verlichte driehoek met een oog. Daarboven de tekst ‘annuit coeptis’ en daaronder: ‘novus ordo seculorum’. Het is Latijn voor respectievelijk: ‘Hij (God) begunstigt onze beloftes’ en ‘nieuwe seculiere orde’, synoniem van ‘De Nieuwe Wereldorde’. Wat heeft, zo vraag je je als leek af, nota bene een piramide met de Verenigde Staten te maken?


En: hoe komen dat symbool en deze tekst juist op de zegel van ‘s werelds machtigste valuta terecht?


VRIJMETSELAARS


Velen zien in het mysterie de invloed van de Vrijmetselaars, een wereldwijd vertakte en schimmige herenclub van naar schatting enkele miljoenen leden. Het is niet duidelijk wanneer in het begin van de 18e eeuw het broederschap in de buurt van Edinburgh exact werd opgericht. Wel zeker is dat de eerste Vrijmetselaars van origine reizende metselaars en andere ambachtslieden waren die gespecialiseerd waren in bouwkunde en deels voortbouwden op tradities van ridderlijke monniksorden zoals de Tempeliers, de Johannieters, de Rozenkruizers en de Teutoonse Ridders. Latere Vrijmetselaars waren hoofdzakelijk notabelen; reguliere werklieden waren zelden lid. Men kon ‘broeder’ worden als men een gezin naar behoren kon onderhouden, in een Almachtige geloofde en een gezonde maatschappelijke en filosofische belangstelling had. Het broederschap gaat van vader op zoon. Rond 1900 waren er in Europa loges van Dublin tot Moskou en van Moermansk tot Washington.


‘The Freemasonry’ is met name in de VS en in het Verenigd Koninkrijk groot en machtig. Onder de leden van de Grand Lodge van Londen (1717), de Moederloge, bevonden zich onder meer bankiers, politici en, niet onbelangrijk, hun adviseurs. De Grand Lodge zouden onder meer de Amerikaanse onafhankelijkheidsoorlog geregisseerd hebben. Dat ging als volgt: ze spoorden hun VS-broeders aan het om Amerikaanse volk op te zwepen zich tegen de Britse overheersers te verzetten. Tegelijkertijd riepen zij de Britse regering op meer belastingen van de Amerikaanse kolonies te eisen. Dat leidde weer tot extra verzet bij de Amerikanen. Door beide partijen voortdurend tegen elkaar op te zetten, resulteerde dit uiteindelijk in de Amerikaanse Vrijheidsoorlog.


Het wordt allemaal nog wat bedenkelijker als je beseft dat -op Abraham Lincoln, Dwight Eisenhower, John F. Kennedy en Ronald Reagan na-alle presidenten van de Verenigde Staten Vrijmetselaar waren. Naar men zegt ook de Bushes, zowel junior als senior - al wordt dat betwist. Ook het brein achter de introductie van The Great Seal op het one dollar-biljet in 1934, Henry Agard Wallace (1888-1965), de vice-president van Amerika onder ‘broeder’ Franklin D. Roosevelt, was Vrijmetselaar. Hij zei ooit dat ‘Amerika uitverkoren was door God’. Daar voegde hij aan toe: “De dollar is het symbool van een natie die de kracht heeft om het leiderschap over de andere naties op zich te nemen en de wereld in te wijden in de Nieuwe Wereldorde.” Zijn woorden krijgen in de oorlogsretoriek van George W. Bush en zijn trawanten een actuele lading.


DAVIDSTER


Geometrische symbolen spelen bij Vrijmetselaars een prominente rol. Zo staat de driehoek waaruit de Egyptische piramide bestaat, voor het samenkomen van allerlei krachten in een hoger punt, wat uiteindelijk tot verlichting leidt. De driehoek staat voor het filosofische principe: these, antithese en synthese. Twee driehoeken over elkaar -één met de punt naar beneden en één omhoog- symboliseren dag en nacht, zon en maan. Ze vormen het zegel van Salomon, oftewel de Davidster: een Vrijmetselaarssymbool dat weinig te maken heeft met het jodendom, maar eenmaal in verband gebracht met samenzweringen toch wel de nodige vragen oproept. Ronnie Naftaniel, directeur van het Centrum voor Informatie en Documentatie Israël (CIDI) ziet echter niets kwaads in het gebruik van de Davidster. “De Davidster wordt ook gebruikt door goochelaars”, reageert hij met enige ironie. “Ik weet dat het symbool voorkomt bij de Vrijmetselarij. Maar ik zie er geen enkel kwaad in.”


Het oog in de verlichte driehoek, de trincria of de lichtende delta, staat voor het alziend oog van de almachtige. Rondom de piramide is een vijfhoekige ster te trekken. Ook rechts op het grootzegel, boven de adelaar, zijn 13 sterren te zien. Het getal keert terug in de 13 pijlen en de 13 bladeren in de adelaarspoten en in de 13 strepen van het schild tussen de vleugels. Het getal staat voor de eerste staten van Amerika, net zoals Nederland bestond uit de zeven provinciën. Complotdenkers zien echter in de 13 ook het ongeluksgetal. Ook het aantal veren in de vleugels en de staart corresponderen met speciale getallen. Getallen spelen een cruciale rol in het onthullen van mysteries. Blaise Pascal, de wiskundige/filosoof die ogenschijnlijk ad random de nummers 1 tot en met 36 op de roulettebak heeft gerangschikt, stelt tot o;p de dag van vandaag velen voor een raadsel. Tot op heden slaagde niemand erin enige logica in die rangschikking te ontdekken. De aanvankelijke uitvinder van het spel, een Chinees, overleed in een gesticht. Monniken die de orde in het roulettespel onderzochten, werden krankzinnig. Dat zou wel eens aan de kracht kunnen liggen die deze getallen genereren. De getallen 1 tot en met 36 vormen bij elkaar opgeteld het getal 666, het duivelsgetal.”


Onder de piramide staat op het biljet in Romeinse cijfers ‘MDCCLXXVI’, het jaartal waarin de Verklaring van Onafhankelijkheid werd ondertekend, maar ook het jaartal dat wordt beschouwd als de start van de Amerikaanse dominantie over de wereld: 1776. Van de ondertekenaars, de ‘56 founding fathers’, waren er slechts vier geen Vrijmetselaar. Andere dollar-watchers zien in de Romeinse cijfers het bewijs dat de Vrijmetselaars een duivels genootschap is. De M staat dan voor Mason van Freemasonry (Vrijmetselarij). Als je de drie resterende getallenparen optelt (daarbij telkens een getal overslaand), kom je driemaal uit op een zestal. (D=500 + C=100 = 600, L=50 + X=10 = 60, V=5 + I=1 = 6. Dit alles bij elkaar opgeteld maakt 666.) De invloed van de Vrijmetselarij op de cultuur immens. Mozart, Beethoven, Shakespeare, Gershwin, Houdini en Disney, het waren stuk voor stuk leden van het broederschap. De oudste loges in Nederland dateren van 1734. De orde is opgericht op 26 december 1756. Nederland telt vandaag de dag 5600 Vrijmetselaars, verspreid over 144 loges. De cultuur van de loges kunnen per land, zelfs per streek enorm verschillen. Angelsaksische loges zijn doorgaans formeler, de plaats waar hun rituelen plaatsvinden worden consequent ‘tempel’ genoemd. Losse, informele bijeenkomsten bestaan er niet. In de continentale loges is juist het informele sociale verkeer in de ‘werkplaats’ een bindend element. Jeroen Berkhout, voorlichter van de De Orde van Vrijmetselaren onder het Grootoosten der Nederlanden, opgericht op 26 december 1756, distantieert zich nadrukkelijk van bovenstaand artikel. “Het mist alle feitelijke relevantie met de Vrijmetselarij in Nederland. De Vrijmetselarij biedt haar leden de mogelijkheid om zich spiritueel en geestelijk te ontwikkelen. Respect voor de medemens en bouwen aan een betere wereld zijn daarin sleutelbegrippen. Wij nodigen een ieder van harte uit die zelf te ontdekken”, aldus de voorlichter.


Bush en Bin Laden


De Britse samenzweringsdeskundige David Icke benadrukt met klem dat de doorsnee Vrijmetselaar integere intenties heeft. “Ruim 95 procent van dit broederschap is zich letterlijk van geen kwaad bewust”, aldus Icke. Maar wel vormt de top van de Vrijmetselarij een dekmantel voor de Illuminati, ook wel de Globale Elite, of de Verlichten genoemd: een kliek van enkele tientallen machtige families, onder wie de Rothschilds, de Rockefellers, de Windsors, de Wallenbergs, de Bushes en -jawel- de Bin Ladens! Zij regisseerden en regisseren de mondiale rampspoed van de laatste eeuwen, met het uiteindelijk doel de complete macht naar zich toe te trekken. “Schatrijke familieclans die al eeuwenlang, via alle mogelijke wegen, de mensheid als een poppenspeler bespelen”, aldus Icke. In Icke’s oeuvre, waarvan de meeste hoofdstukken in zijn ‘...And the truth will set you free’ zonder meer aan te raden zijn, maken ongeloof en achterdocht stap voor stap plaats voor nieuwsgierigheid en twijfel. Wereldoorlogen, monetaire crises, epidemieën... letterlijk alle mondiale ellende werd en wordt in zijn ogen door deze elite bekokstoofd. In zijn boek ‘Alice in Wonderland and the World Trade Disaster, why the official story of 9/11 is a monumental lie’ gaat de oud-televisiejournalist zover dat de aanslagen niet alleen door Amerikaanse geheime diensten zijn toegestaan maar zelfs door henzelf zijn uitgelokt en beraamd om de Oorlog tegen het Terrorisme te ontketenen en daarmee de wapenindustrie te sponsoren en het Amerikaanse volk voor zich te winnen. Een visie die steeds meer terrein wint. “Deze elite heeft een doemscenario voor de wereld uitgestippeld”, doceert de man die niet zo lang gelden 3000 toeschouwers naar zijn dag-lezing in de Amsterdamse Rai trok. “Elke minuut van de dag stoomt de Illuminati de massa klaar om in te stemmen met het invoeren van een mondiale regering die andere landen met zijn mondiale leger als ouderwetse kolonies overheerst. Verder streven ze naar een mondiale bank en mondiale valuta. Eerst was daar de introductie van de euro. Inmiddels groeien de dollar en de euro steeds meer naar elkaar toe. Uiteindelijk zal men wereldwijd besluiten de dollar in te voeren.”


Zin of onzin? Met de opkomst van het plastic geld zou men verwachten dat het aantal one dollar-biljetten drastisch zal afnemen. Maar het Bureau of Engraving and Printing van het Department of the Treasury te Washington laat me weten dat juist het tegendeel waar is. Volgens woordvoerster Claudia Dickens werden in 1984 2,8 miljard 1-dollarbiljetten gedrukt. In 2004 zal de totale productie stijgen tot 4,1 miljard. De dollar wordt immers niet alleen in Amerika gebruikt, wereldwijd rukt de dollar op. “De dollar was, is en wordt meer en meer ‘s werelds meest populaire valuta”, aldus Dickens.


HYPOCRISIE


Via de Amerikaanse ambassade (“Daarvoor moet je echt niet bij ons zijn”), de in de VS zeer actieve ING-Bank (“Waar gaat dit in hemelsnaam over?”) en de complotdenker van eigen bodem, Willem Oltmans (“Met Icke wil ik niks te maken hebben”) komen we bij de State Department in Washington, de officiële bewaarder van het beruchte grootzegel. “Over dat onderwerp hebben we een speciale mail vervaardigt . U bent namelijk niet de eerste die daarnaar vraagt”, aldus een anonieme woordvoerder. Wat is zijn mening over het dollarmysterie? “Veel presidenten zijn Vrijmetselaar, so what!” zegt hij. En: Hoe zit het met de vermeende vooraankondiging van de Nieuwe Wereldorde op het biljet? Amerika is vandaag immers de enige supermogendheid. ‘E Pluribus Unum’ staat er bovendien boven de adelaar, oftewel: ‘Uit velen worden we een.’


“Dat verband is me nog niet opgevallen”, zegt hij. “Amerika steekt wereldwijd zijn nek uit. Miljarden dollars pompen we in de wederopbouw en democratisering van Irak en Afghanistan. Vele jonge Amerikanen riskeren hun leven voor een rechtvaardige zaak.”


En verder moeten we het doen met het gemailde officiële standpunt van het State Department. Zo lezen we: ‘De piramide staat voor kracht en duurzaamheid. Net zoals de piramidebouwers willen ook Amerikanen de perfectie bereiken. Niet alleen in hun werk, ook in zichzelf en in de maatschappij waarin ze leven. De losse top van de piramide suggereert dat de Verenigde Saten altijd zal blijven groeien, altijd zichzelf zal verbeteren en altijd zal blijven bouwen aan een vredevolle, democratische wereld. En het oog staat voor God, die altijd zal waken over Amerika’s belang.’


‘In God we trust.’ Vloekt die tekst niet met de betekenis van ‘Novus Ordo Seculorum’? ‘Seculier’ staat immers voor ‘niet-kerkelijk’? Complotdeskundige Icke over deze tegenstrijdigheid: “Hypocrisie hoort bij de cultuur van de Illuminati. Onder het mom van democratie en wereldvrede heeft de regering Bush een wereldoorlog tegen het terrorisme uitgelokt. Ze doen alles om werelddelen, naties, volkeren, partijen, godsdiensten, klassen en zelfs beroepen tegen elkaar op te zetten. Hun doel: zoveel negativiteit genereren dat de behoefte aan een Nieuwe Wereldorde wereldwijd wortel schiet. Zodat straks deze elitaire kliek met instemming van de wereldbevolking de absolute macht grijpt en ze de massa met de ultramoderne techniek van vandaag, zoals microshipping, als slaven kan domineren. Dát is de waarheid achter het one dollar-biljet.”


President Franklin Roosevelt onderwierp het allereerste one dollar-biljet, met daarop de twee zegels, aan een strenge keuring. Het piramidezegel haalde hij naar links, het adelaarszegel naar rechts en voegde daaronder de tekst toe: ‘The great seal of the United States’. Het Amerikaans congres gaf in 1776 de opdracht tot de ontwikkeling van het zegel. Drie verschillende commissies en veertien personen bogen zich erover. Op 20 juni 1782 was het zover. Al duurde het nog vier jaar tot het piramidezegel het ontwerp had van vandaag. De graveur John Trenchord bracht er de dertien piramidestappen in aan, plus de Romeinse cijfers en het oog. De historicus en kunstenaar Benson J. Lossing ontwikkelde de zegel tot zijn definitieve huidige vorm. Hij gaf de piramide meer perspectief. De grond eromheen kreeg wat gras en bloemen, en Trenchord veranderde het rechteroog in een linkeroog. Opvallend detail: beide ontwerpers waren Vrijmetselaars.


Het op de dollar links gedrukte zegel zie je met name terug in stempels onder internationale verdragen en overheidsdocumenten na ondertekening door de Amerikaanse president of diens plaatsvervanger. De andere zegel keert terug op het Amerikaanse paspoort, militaire uniformen, openbare gebouwen, publieke monumenten, vlaggen en dergelijke. In kleur zie je het bijvoorbeeld terug boven de officiële ingang van Amerikaanse ambassades.


Mocht een Amerikaan de klassieke afbeelding van ‘The great seal of the United States’ ooit in verminkte vorm in reclame, pamfletten of boeken gebruiken dan riskeert hij, volgens een wet uit 1971, een boete van 250 dollar en/of een minimale gevangenisstraf van zes maanden.


Sommige samenzweringsgelovigen beweren zelfs dat op verschillende dollarbiljetten de catastrofes van 9 september 2001 voorspeld zijn. Als je het 20-dollarbiljet op een bepaalde manier vouwt zie je, weliswaar met veel fantasie, respectievelijk het Pentagon en de Twin Towers in vuur en rook staan. Nog meer vind je terug in respectievelijk de biljetten van 10, 50 en 100 dollar. Mocht u een liefhebber zijn van vouwen, en achter elke streep van uw goed bewaarde dollars een Twintower en achter elke stukje grijs en explosie willen ontdekken, surf naar www.glenveck.com/news/05172002.shtml.


Vrijmetselarij in Nederland:


De oudste loges in Nederland dateren van 1734. De orde is opgericht op 26 december 1756. Nederland telt vandaag de dag 5600 Vrijmetselaars, verspreid over 144 loges. De cultuur van de Vrijmetselaars kan per land, zelfs per streek enorm verschillen. Angelsaksische loges zijn doorgaans formeler, de plaats waar hun rituelen plaatsvinden worden consequent ‘tempel’ genoemd. Losse, informele bijeenkomsten bestaan er niet. In de continentale loges is juist het informele sociale verkeer in de ‘werkplaats’ een bindend element. Jeroen Berkhout, voorlichter van de De Orde van Vrijmetselaren onder het Grootoosten der Nederlanden, opgericht op 26 december 1756, distantieert zich nadrukkelijk van bovenstaand artikel. “Het mist alle feitelijke relevantie met de Vrijmetselarij in Nederland. De Vrijmetselarij biedt haar leden de mogelijkheid om zich spiritueel en geestelijk te ontwikkelen. Respect voor de medemens en bouwen aan een betere wereld zijn daarin sleutelbegrippen. Wij nodigen een ieder van harte uit die zelf te ontdekken”...


Published with Blogger-droid v2.0.3

Geen opmerkingen:

Een reactie posten