maandag 30 januari 2012

De slimme pil of wel de Smartdrug is in opmars

Vanaf september liggen de eerste zogenaamde ‘smart drugs’ in de apotheek. Dat schrijft Le Soir. In eerste instantie zullen de producten opduiken in het netwerk van het Engelse Lloyds pharmacy, maar ze kunnen nadien vrij snel België bereiken…


De Slimme pil of Smart drug in opmars! Een smart drug is een uitvinding, waarbij een elektronische microchip is ingebed in de pil die de patiënt moet innemen. De chip is kleiner dan een rijstkorrel en bevat uiterst kleine hoeveelheden magnesium en koper. Bij de afbraak door de maagsappen veroorzaken ze een klein elektrisch signaal, aldus de krant.


Een sticker die op de huid moet worden aangebracht, en ontworpen is door het Californische bedrijf Proteus, ontvangt dit signaal en bevestigt de opname van het medicijn. De uitvinders stellen dat ze het systeem hebben getest op patiënten, die kampen met tuberculose, psychologische aandoeningen, hartproblemen, suikerziekte en hypertensie.


De uitvinding is in eerste instantie bedoeld voor chronische patiënten die een langdurige of een bijzonder complexe behandeling volgen, die de inname van veelmedicijnen met elk een verschillende frequentie of op uiteenlopende tijdstippen vergt.


Het zal niet lang meer duren, of ze liggen ook in de Nederlandse apotheken.


Zie ook:


Biochip666.blogspot.com/2012/01/geneesmiddel-met-ingebedde-microchips.html


Bron: Hln.be


Published with Blogger-droid v2.0.3

Geen opmerkingen:

Een reactie posten